مالیات بر ارث

مالیات بر ارث

مالیات بر ارث

 

 

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما دوستان عزیز و گرامی در این پست درباره نکاتی راجع به مالیات بر ارث صحبت میکنیم 

 

 

مالیات بر ارث از موارد بسیار مهم و دامنه داری در امور مالیاتی میباشد امیدواریم که ما در این پست به ذکر نکاتی به صورت خیلی خلاصه و اندک خواهیم پرداخت پس با ایلیا حسابدار همراه باشید 

 


✴️برای انتقال اموال متوفی نیاز به گواهی مالیات بر ارث می باشد. یعنی ابتدا باید مالیات بر ارث پرداخت گردد و سپس نسبت به انتقال ماترک به غیر اقدام گردد
.

 

✍برای متوفیان سال ۹۵ به بعد برابر اصلاحیه قانون مالیات ها ، وراث می توانند به دو طریق نسبت به تعیین وضعیت مالیاتی ماترک اقدام نمایند

 

✍ یکی تنظیم و تسلیم فرم موضوع ماده ۳۴ قانون مالیات های مستقیم و دیگر تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث موضوع ماده ۲۶ این قانون .

 

✍اگر تمایل به تعیین تکلیف ماترک متوفی به صورت موردی دارید با تکمیل فرم های مربوط به هر یک از انواع ماترک ، تقاضای گواهی ماده ۳۴ نمایید که در اینصورت نسبت به تعیین ارزش ماترک اقدام که به نرخ های مندرج در ماده ۱۷ ق.م.م مشمول مالیات خواهید بود.

 

✍اگر هم تمایل به کسر ( هزینه های کفن و دفن – واجبات مالی و عبادی – دیون محقق متوفی ) از ماترک موضوع ماده ۱۷ ق.م.م  دارید اظهارنامه مالیاتی را مطابق ماده ۲۶ ق.م.م تنظیم و تسلیم نمایید.

 

✍مطابق بند ۵ ماده ۱۷ قانون مالیات های مستقیم، نسبت به املاک و حق واگذاری محل یک و نیم (۱/۵) برابر نرخهای مذکور در ماده (۵۹) این قانون به مأخذ ارزش معاملاتی املاک و یا به مأخذ ارزش روز حق واگذاری حسب مورد، در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث، مشمول مالیات خواهد بود.

 

✍به عبارتی در مورد املاک مانند زمین و آپارتمان مسکونی و امثالهم یک و نیم (۱/۵) برابر ۵% که می شود ۷.۵% ارزش معاملاتی و در مورد حق واگذاری محل املاک تجاری مانند سرقفلی مغازه یک و نیم (۱/۵) برابر ۲% که می شود ۳% ارزش سرقفلی تعیین شده ، مالیات متعلقه خواهد بود .

 

https://iliyahesabdar.irایلیا حسابدار

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید